leslokaal

'Jurk in 1 dag'

“Ook zo gek op jurken, maar duurt het zo lang voor ze af zijn? "

Ben je al maanden bezig op naailes om een leuk exemplaar in elkaar te zetten? Dan kan jij je hart ophalen met het Leslokaal ‘Jurk in 1 dag’. Alleen al in de basis leer ik je stap voor stap maar liefst 27 verschillende jurken te tekenen en naaien. Daarna  breiden we langzaam uit naar meer en uitdagendere varianten.

Het leslokaal komt voort uit de workshop ‘Jurk in 1 dag’, welke ik 7 jaar geleden heb ontwikkeld. Bijna elke 2 maanden geef ik de workshop nog met heel veel plezier. Ik wil jou de gelegenheid geven – meer dan 1 jurk te maken –  met de methode die ik je leer (zoals in de LIVE workshop). Maar leer jou ook graag een creatie te maken die jou op het lijf geschreven is door het tekenen van de patronen op jouw eigen maten.

jurk (de; v(m); meervoud: jurken)
1 bovenkleding voor vrouwen, bovenstuk en rok aan elkaar;

dag (de; m; meervoud: dagen; verkleinwoord: dagje of daagje)
2 tijd tussen zonsop- en zonsondergang: dag en nacht onophoudelijk, altijd

Hoe gaat het leslokaal in zijn werk?

Nadat je bent aangemeld voor de cursus in het online leslokaal start je met het meten van je maten.  Hierna teken je het patroon met behulp van mijn uitleg: tekstueel, foto en/ of video.

Tijdens het tekenen mag je een drietal keuzes maken:

– welke hals vind jij het mooist aan jouw jurk?  (rond, v-hals, boothals)?
– welke mouw heeft jouw voorkeur? (kapmouw, korte mouw, 3/4 mouw)?
– welke rok vind je het fijnste? (rechte rok, gerende rok of klokrok)?

Heb je je patroon eenmaal getekend, dan ga je op zoek in je stoffenvoorraad naar een geschikte rekbare stof. Welke stoffen hiervoor precies geschikt zijn, leg ik je in het leslokaal uit. Dan is het ontwerp van jouw unieke jurk klaar en kan je aan de slag. Na het knippen, kruip je achter je naaimachine. Het eindresultaat is een super gave zelf ontworpen nieuwe jurk, helemaal op jouw lichaam afgestemd.

Let op! Dit is slechts 1 variant. Nadat je de eerste variant hebt gemaakt, kun je andere keuzes maken en nog een variant maken. Net zo lang totdat je alle 27 varianten hebt uitgeprobeerd. Je kunt in het leslokaal dus 27 nieuwe jurken  maken!

Voor alle genoemde stappen krijg je natuurlijk uitleg, tekstueel of met video’s. Kom je er toch niet helemaal lekker uit. Stel dan je vragen in de bijbehorende besloten Facebookgroep of via de online vraag- en antwoordsessies.

Wat levert het jou op als je de cursus 'Jurk in 1 dag' in het leslokaal koopt?

Je leert zelf jurken te naaien, compleet naar je eigen wensen, in je eigen stijl en op jouw eigen maten. Hierdoor creëer je unieke jurken in je eigen stijl, vergroot je je zelfvertrouwen, ontwikkel je je eigen creativiteit en kom jij super voor de dag in jurken die niemand anders heeft!

Je leert en volgt de cursus waar en wanneer het jou uitkomt. Dus ook op vrijdagavond of zondag terwijl modevakscholen en de juffen niet beschikbaar zijn. Ook wanneer je maar 10 minuten de tijd hebt kun je aan de slag , lekker op je eigen tempo, er is geen haast!

Wanneer is de cursus in het online leslokaal geschikt voor jou?

– als je met een naaimachine om kunt gaan
– als naaien jouw hobby is
– als je gek bent op jurken (net als ik 😉)
– als je graag wilt leren om op je eigen maten jurken te maken en ontwerpen
– als je wilt naaien waar en wanneer jij wilt
– als je altijd gekochte confectiepatronen aan moet passen (omdat je geen perfecte maten hebt! Maar wie wel?)
– als jij het wel ziet zitten om voor slechts € 29 euro, per maand toegang tot het leslokaal te krijgen en 27 verschillende jurken kan leren maken. Dat is nog geen €1.10 euro per jurk. Probeer daarvoor maar eens in de winkel een jurk te scoren.

Wat levert het jou op als je de cursus in het online leslokaal koopt?

Je leert zelf jurken te naaien, compleet naar je eigen wensen, in je eigen stijl en op jouw eigen maten. Hierdoor creëer je unieke jurken in je eigen stijl, vergroot je je zelfvertrouwen, ontwikkel je je eigen creativiteit en kom jij super voor de dag in jurken die niemand anders heeft!

Je leert en volgt de cursus waar en wanneer het jou uitkomt. Dus ook op vrijdagavond of zondag terwijl modevakscholen en de juffen niet beschikbaar zijn. Ook wanneer je maar 10 minuten de tijd hebt kun je aan de slag , lekker op je eigen tempo, er is geen haast!

Wat krijg je in het online leslokaal?:

Direct na aanschaf van de cursus heb je toegang tot het online leslokaal ‘Jurk in 1 dag’

10 hoofdstukken met stap voor stap uitleg in tekst, foto’s en/of video’s met subscripties.

Je leert patronen te tekenen

Volledig op je eigen maten in een speciaal voor de workshop ontwikkelde patroontekenmethode.

Toegang tot de Facebookgroep

Toegang tot de Facebookgroep ‘Online leeromgeving Any Dress’, waar je tijdens je studie vragen kunt stellen.

Vraag- en antwoordsessies

Elke 2-3 weken is er een online vraag en antwoord sessie, waar je live vragen kunt stellen.

Toegang tot de freebies

Die nog veel meer tips en tricks bevatten.

Wat kost de cursus in het online leslokaal?

Het online leslokaal ‘Jurk in 1 dag’ kost €29 euro per maand met een minimale afname van 3 maanden. Je krijgt 3 maanden toegang , welke automatisch ieder kwartaal met 3 maanden wordt verlengd.

En ik beloof je het is absoluut de moeite waard om in het leslokaal ‘Jurk in 1 dag te blijven, want er  wordt constant doorgebouwd aan het leslokaal, waardoor er steeds meer mogelijkheden en model varianten bijkomen.

Veel gestelde vragen:

Iedereen begint een cursus of workshop met een bepaalde verwachting. Door de dingen die we weten of denken te weten en door berichten van anderen. Maar je weet eigenlijk nooit 100% zeker wat je kan verwachten. Daarom vind je onderstaand alvast de meest gestelde vragen over de cursus. 

Jazeker jij kan het ook. Als je weet hoe je met een naaimachine om moet gaan verwacht ik geen problemen. Dit leslokaal is zo opgebouwd dat het voor iedereen toegankelijk is.

Beginners en ook gevorderden. En mocht je er onverhoopt niet uitkomen met de stap voor stap uitleg, dan kun je altijd vragen stellen in de besloten FB groep of tijdens de online vraag- en antwoordsessies.

 De lesstof wordt in verschillende vormen weergegeven. Zo is er tekstuele uitleg, uitleg middels foto’s en zijn er ook video’s, welke voorzien zijn van subscripties.

Je bent natuurlijk altijd vrij om lekker uren te gaan scrollen op You Tube naar filmpjes. Uiteindelijk vind je dan 20 verschillende filmpjes en weet je nog niet welke methode nu het makkelijkst werkt.

Het leslokaal is zo opgebouwd dat je alle informatie snel en overzichtelijk bij elkaar hebt. Daarnaast zijn de technieken die ik gebruik de gemakkelijkste om relatief snel tot een goed en mooi resultaat te komen en je kunt altijd vragen stellen.  

Middels stap voor stap uitleg met video’s, foto’s of tekstueel help ik jou door het leslokaal heen. 

Mocht er onverhoopt toch iets nog niet helemaal duidelijk zijn, dan kan je altijd vragen stellen in de besloten Facebookgroep of via de vraag en antwoordsessies. 

Blijkt naar aanleding van de vragen dat het lesmateriaal moet worden aangepast, dan zal ik dat zeker niet nalaten. 

De zelf ontwikkelde tekenmethode is geschikt voor rekbare stoffen. Doorgaans wordt er gebruik gemaakt van tricots. Waarom nu rekbaar? Een op maat getekende jurkenpatroon voor niet rekbare stoffen kost veel tijd en moeite.

Patroontekenen is een behoorlijk wiskundige uitdaging. Omdat niet iedereen wiskundig is aangelegd heb ik deze sterk versimpelde methode ontwikkeld voor rekbare stoffen. De rekbare stof zorgt ervoor dat een zekere foutmarge wordt opgevangen. Het is dus NIET mogelijk het patroon  1 op 1 door te zetten naar een niet rekbare stof.

Sommigen vrezen bij het horen van een tricot jurk, dat we er als worstjes uit zullen zien, maar die zorg kan ik gelijk wegnemen, want ook daarmee is rekening gehouden in deze methode.

Honderd procent garantie kan ik je helaas niet geven. Dit omdat er veel verschillende variabelen zijn. Ik ben er zeker van dat je jurk voor 90-95% goed zal zijn. Mede omdat je nog kunt bijsturen na het stikken van je zij- en schoudernaden, omdat er dan een pasmoment is.

Eventuele wijzigingen die je dan maakt, kun je direct op je patroon aanpassen en gelijk bij het maken van je volgende model gebruiken. Daar help ik je natuurlijk bij.

Bij het kopen van de cursus heb je drie maanden toegang tot het leslokaal. Na deze 3 maanden wordt je abonnement elk kwartaal automatisch verlengd en heb je nog toegang zolang als jij je abonnement laat doorlopen voor de prijs dat je het abonnement hebt aangeschaft.

Wil je dat je abonnement stopt, stuur dan maximaal 7 dagen voor verlenging van je abonnement een mail naar training@anydress.nl. Verlenging van het abonnement vindt plaats op dezelfde datum als het abonnement is gestart.

Stop je je abonnement en stroom je later weer in, dan betaal je het dan geldende bedrag.  

Absoluut niet. Het leslokaal is zowel voor deelnemers als niet deelnemers aan de LIVE workshop. Het kan namelijk zomaar zijn dat je tot op dit moment nog niet in de gelegenheid bent geweest om wat voor reden dan ook om de LIVE workshop bij te wonen. In het leslokaal leg ik je dan ook stap voor stap uit hoe je een jurk op je eigen maten kunt maken.

Heb je hem wel bijgewoond, dan heb je nu een leuke en goed passende jurk, maar weet jij alles nog wat ik verteld heb die dag? Heb je onthouden welke 26 andere variaties er allemaal mogelijk waren. Waarschijnlijk niet! Dan kan je de informatie weer opfrissen en een andere variant jurk gaan maken.

testimonial

5/5

Na de cursus ‘Jurk in 1 dag’ ben je in staat om:

✅om op de juiste manier maten te meten
✅om 3 verschillende soorten halzen te tekenen en naaien
om 3 verschillende soorten mouwen te tekenen en naaien
✅om 3 verschillende soorten rokken te tekenen en naaien
✅om 27 verschillende varianten jurken te tekenen en naaien in rekbare stoffen
om de juiste hoeveelheid rek in een stof te bepalen
✅om je stoffen op de juiste manier voor te bereiden
✅om te bepalen hoeveel stof je nodig hebt
✅om je patronen op de juiste manieren op de stof te leggen