2.0 Patroontekenen Raglanmouw | 7.22 min

Luister je liever dan dat je leest? Ik heb onderstaand ook een geluidsopname voor je gemaakt.

Het tekenen en naaien van mouwen vraagt enige naai-ervaring. De raglanmouw is na de aangeknipte mouw wel de meeste gemakkelijke qua tekenen en naaien.

Het fijne van deze mouwsoort is dat je deze in elke gewenste lengte kunt maken, in tegenstelling tot de aangeknipte mouw, waarbij je afhankelijk bent van de breedte van de stof. De mouw zit op je patroon namelijk niet vast aan het voor af achterpand, zoals bij de aangeknipte mouw.

LET OP: Check je benodigde stofhoeveelheid
Hou er rekening mee, dat het kan zijn, dat je meer stof nodig hebt. Om te leren hoe je dit berekend verwijs ik je naar hoofdstuk 3.0.

Heb je ook toegang tot het Leslokaal Jurk in 1 dag?

Door het toevoegen van deze mouwvariant ontstaan er heel veel nieuwe varianten van jurken. Onderstaand zie je een overzicht van verschillende mogelijkheden. Daar zit er vast wel eentje naar wens tussen. Veel plezier met het maken van je jurk met raglanmouw.

Ofwel het is tijd om te kiezen 😉

Geen toegang tot het leslokaal Jurk in 1 dag?

De methode welke ik uitleg in hoofdstuk 2.1, Raglanmouw rekbaar is toepasbaar op elk patroon voor een rekbare stof welke voorzien is van een aangeknipte mouw! Heb je een zelfgetekend patroon door middel van een patroontekenmethode, dan is hoofdstuk 2.2, Raglanmouw zonder rek voor jou!

Overal waar het woord jurken wordt gelezen of gehoord, kan ook het wordt, top, t-shirt, blouse of jas worden ingevuld.

Heb je na het zien van de mogelijkheden in het modeloverzicht toch interesse om het leslokaal ‘Jurk in 1 dag’ aan te schaffen? Dat kan via deze LINK.