Over Linda de Boer

Ongeveer 13 jaar geleden vroeg een toenmalige vriendin aan mij ‘Wil jij me leren naaien, het lijkt me zo leuk’. Natuurlijk wilde ik dat. Samen spraken we af dat ze 1 x per 2 weken bij mij thuis kwam zodat ik haar kon leren omgaan met de naaimachine.

Modevakschool, start naailessen

Wel gaf ze aan dat ik het niet voor niets hoefde te doen. Al snel wilde een vriendin van haar hetzelfde en had ik 2 dames die ik probeerde de omgang met een naaimachine bij te brengen. Dit was het begin van mijn modevakschool.

Na enige tijd kwam er via mond op mond reclame en marktplaatsadvertenties een tweede lesavond bij, want zo bleek, ik vond het toch wel erg leuk om te doen. Vol verbazing groeide het verder van 2 avonden om de andere week naar 2 avonden elke week.

Kwam er een kleine verbouwing zodat er 3 dames tegelijk op les konden, waarna we de garage verbouwde en er 4 tegelijk op les konden. Tot mijn nog grotere verbazing zaten op een gegeven moment al deze lessen vol al voordat het nieuwe les seizoen begon al vol en verhuisde naar een locatie in Vlaardingen.

Verbazing zullen de mensen die mij kennen denken, je hebt er hard genoeg voor gewerkt. En dat klopt, want stilzitten is niet mijn ding. En sinds ik mijn baan heb opgezegd is de passie en drive des te groter om te bewijzen dat ik bestaansrecht heb. Wat niet wil zeggen dat ik in de tijd daarvoor niets heb gedaan.

Dit bestaansrecht werd in 2020 danig op de proef gesteld door Corona. De beslissing om terug te verhuizen naar mijn huidige locatie in Schiedam is mijn redding geweest. Waarna we weer hard aan het opbouwen zijn. Ben je nieuwsgierig naar het reilen en zeilen van mij in mijn Modevakschool volg me dan op Instagram of Facebook. 

Mede hierdoor is ook de Online Leeromgeving ontstaan. En kunnen nu meer mensen op meerdere manieren lessen volgen bij Any Dress. 

Opleiding

In 3 MAVO wist ik al dat ik naar de Modevakschool wilde en zo ging ik er 2 jaar later dan ook heen. Er was geen twijfel over mogelijk. Na afloop van mijn opleiding was er in de Mode nagenoeg geen werk en kon ik kiezen tussen werkeloos thuiszitten of ergens de telefoon opnemen.

Ik deed dus het laatste, want net zoals ik geen stilzitter ben, ben ik ook geen thuiszitter, en verdiende mijn sporen in administratieve en secretaresse banen.

Na 10 jaar begon het toch weer te kriebelen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In de avonduren ging ik weer naar school, om mijn kennis van het naaivak weer op peil te brengen. Praktijkervaring deed ik op tijdens mijn baan bij Expresso Fashion, waardoor ik lekker eigenwijs alle tips en trics die ik leerde in de confectie industrie kon combineren met de kennis die ik op deed bij mijn maatwerk kleermaaksters opleiding. Hierdoor werd naaien voor mij buiten technisch ook gemakkelijker en sneller. Er zijn tenslotte meerdere wegen die naar Rome leiden.

Any Dress, workshops en naailessen

Inmiddels werk ik alweer jaren full time in mijn eigen Modevakschool/ Maatwerkatelier, waar ik mijn passie en enthousiasme op jullie over breng. Waar ik jullie kennis laat maken met kleur- en stijl, waar ik jullie leer via naailessen, workshops, patroontekenlessen, mijn patronenservice of maatwerkopdrachten tot je recht te komen en te stralen.

En Oja, laten we vooral ook niet vergeten dat dit alles niet mogelijk is zonder mijn manlief (steun en toeverlaat), zonder af en toe een heerlijk kroel van onze zwart-witte viervoeter Poes Smoezel en de inspiratie, motivatie en soms kritische noten van een 2 tot 3 tal hele lieve vriendinnen. Daarnaast maken wij gebruik van de kennis en kunde van onze leraressen.

Online Leeromgeving Any Dress
Oktober 2021 – heden

Eigenaresse Modevakschool & Maatwerkatelier Any Dress
2008 – heden

Freelance Patroonmaakster ‘By Kay’
December 2020 – heden 

Freelance Patroonmaakster ‘ANNA slow fashion’
juni 2020 – heden 

Freelance Productie adviseur ‘Zuuster’
Februari 2020 – heden

Freelance Patronenmaakster voor ‘Want Oude Liefde Roest niet’, ‘Elizabeth Sweetwater’,
‘Lire Le Vie’.
2018 – 2021

Coupeuse voor Matrice Uitvaartbegeleiding
2015 – heden

Regiocommissie BMA
2011-2014

Assistent Coupeuse John Coenen Bruidscouture
2009 – 2012

Medewerkster Produktontwikkeling Expresso Fashion
2002 – 2008

Hoedenmaakster hoedenatelier What’s Up
2002 – 2005

The Dressmakers Academy, Masterclass The French Couture Jacket
2021

TR Cuttingschool Masterclass Shingo Sato
2016

Lijfgoed Lingerie voor Beginners, Gevorderden en herenlingerie
2014 – 2015

Poolstyling Kleurstyling en stijlpersoonlijkheden
2013 – 2014

Rotterdamse Snijschool Maatwerk Coupeuse
2007 – 2011

Hoedenatelier What’s Up Hoedenmaken
2002 – 2007

Artemis Hogeschool HBO Modevormgeving & Styling
2000 – 2002

Zadkine College MBO Mode en Kleding
1991-1994