Patroontekenen

Jurken

Je stapt de winkel binnen op zoek naar die leuke jurk uit de etalage.

 Eenmaal gevonden ga je vol goede hoop richting de paskamer. Misschien pak je onderweg nog wel een paar items mee. Vol verwachting kijk je naar jezelf in de spiegel maar ziet helaas niet wat je verwacht van die ‘leuke jurk uit de etalage’ en helaas ligt dat niet alleen aan de slechte verlichting in de paskamer.

Eigenlijk komt het er op neer dat de desbetreffende jurk niet past bij jouw lichaamsverhoudingen. Ondanks dat de confectie dat graag wil, passen we helaas maar zelden in standaard maten. De beste oplossing daarvoor is zelf DIE leuke jurk maken op jouw eigen maten en verhoudingen.

Zelf kleding maken is namelijk veel leuker dan kleding kopen. Als je zelf je patronen leert tekenen, kun je je jurk volledig naar eigen wensen maken. Weg dus met al die pasvormproblemen.

japon (de; m; meervoud: japonnen; verkleinwoord: japonnetje)
1bovenkleding voor vrouwen, bovenstuk en rok aan elkaar ; jurk

Wat gaan we doen?

Ik leer je door een stap voor stap uitleg met voorbeeld tekeningen en video’s het tekenen van 3 verschillende jurken, 2 soorten mouwen en het maken van technische wijzigingen.

Dit is wat je krijgt:

stap voor stap video's

Geen gelikte video’s, maar duidelijke stap voor stap uitleg van de lesstof uit je boek in 15 hoofdstukken met een duur van ruim 100 minuten.

Downloadbaar lesboek

Een 67 pagina tellend lesboek ter waarde van €85 euro.

Toegang tot de Facebookgroep

Toegang tot de Facebookgroep ‘Any Dress patroontekenen’, waar je tijdens je studie vragen kunt stellen.

persoonlijk contact

3 digitale contactmomenten waarin je 1 op 1 al je vragen over de lesstof kunt stellen (data en tijden in overleg)

DUUR TOEGANG

Als je de cursus hebt aangeschaft, heb je een half jaar toegang tot het digitale leslokaal.

Veel gestelde vragen:

Iedereen begint een cursus of workshop met een bepaalde verwachting. Door de dingen die we weten of denken te weten en door berichten van anderen. Maar je weet eigenlijk nooit 100% zeker wat je kan verwachten. Daarom vind je onderstaand alvast de meest gestelde vragen over de cursus. 

Via het lesboek en de video’s leer je patronen op je eigen maten te tekenen. Dit betekend niet dat alles direct in 1 keer goed is. Naar aanleiding van de proefmodellen check je wat wel er niet goed is. Pas je de patronen daarop aan en maak je indien nodig een nieuw proefmodel. Hoe kort of lang deze weg is, is volledig afhankelijk van je lichaamsvorm en de gestelde wensen.

Hou er rekening mee dat als je lastig goed passende kleding of patronen kunt kopen, het maken van een goed patroon ook meer tijd kan kosten. Bestaande uit meerdere tekeningen en proefmodellen.

Al doende leert men. Niet iedereen leert op dezelfde manier. Zoek naar de manier die voor jou het beste werkt. Zo kun je de video’s bekijken, staat er tekstuele uitleg in de cursus en zijn er downloads beschikbaar. Verschillende methodes waar je dus een keuze uit kunt maken.

Gewetensvraag. Dit heeft namelijk ook te maken met hoe snel je inzicht krijgt in onderwerpen. De ervaring leert echter dat het handig is als je al kunt naaien. Heb je nog nooit eerder patronen getekend? Dan raad ik je aan om te beginnen met een andere module, namelijk de rokken of de broeken. Alles valt of staat echter met vlieguren maken. Hoe meer interesse, hoe meer oefening, hoe sneller een gewenst resultaat wordt bereikt.

Je krijgt een half jaar lang toegang tot de cursus Patroontekenen Jurken. Na dit half jaar is er een mogelijkheid tot verlengen van je toegang. Het is namelijk niet mijn bedoeling je achter je vodden aan te zitten, maar ik wil je wel graag aanzetten tot actie! Een deadline helpt daarbij 😉

testimonial

5/5

Na de cursus ben je in staat om:

correct maat te nemen
✅ een grondopstelling van een jurk te tekenen 
een suzonloze jurk te tekenen
een jurk met een princessenlijn te tekenen
✅ twee soorten mouwen te tekenen
✅ zakken aan je jurkpatroon toe te voegen
halslijnen van je patronen aan te passen
✅ mouwsplitten en manchetten toe te voegen
✅  je patroon aan te passen voor rekbare stoffen
✅  je tekeningen uit te werken tot werkbare patronen
✅  proefmodellen te maken
je proefmodellen te beoordelen
✅ veel voorkomende pasvormproblemen op te lossen