Patroontekenen

Rokken

gekochte rokken die altijd te kort of te lang zijn is nu verleden tijd!

Daar waar bij mij rokken in de winkel regelmatig veel te kort zijn, zijn ze voor mijn medewerkster Jamie-Lee (met een lengte van 1,58 mtr) standaard te lang.

Naast te kort of te lang kan het voorkomen dat je rokken niet netjes recht hangen, je gewoon niet kunt vinden wat je leuk vindt of dat de verhoudingen niet kloppen. 

DE OPLOSSING, zelf je kleding maken met je eigen getekende patronen. Als je namelijk  zelf je patronen leert tekenen, kun je je rokken volledig naar eigen wensen maken en zijn ze dus niet meer standaard te kort of te lang.

Weg dus met al die pasvormproblemen.

rok (de; m; meervoud: rokken; verkleinwoord: japonnetje)
1 kledingstuk voor vrouwen dat de benedenhelft van het lichaam bedekt

Wat gaan we doen?

Ik leer je door een stap voor stap uitleg met voorbeeld tekeningen en video’s het tekenen van 4 verschillende roksoorten, diverse taillebanden, diverse zakken en het maken van technische wijzigingen.

Dit is wat je krijgt:

stap voor stap video's

Geen gelikte video’s, maar duidelijke stap voor stap uitleg van de lesstof in 15 hoofdstukken met een duur van ruim 95 minuten.

Downloadbaar lesboek

Een 95 pagina tellend lesboek ter waarde van €89

Toegang tot de Facebookgroep

Toegang tot de Facebookgroep ‘Any Dress Jaaropleiding (Leerjaar 1) Patroontekenen’, waar je tijdens je studie vragen kunt stellen.

persoonlijk contact

2 digitale contactmomenten waarin je al je vragen over de lesstof kunt stellen (data en tijden in overleg)

Afpasafspraak

1 afpasafspraak van maximaal 1 uur in real life of virtueel om je gemaakte proefmodellen af te passen en te checken.

Veel gestelde vragen:

Iedereen begint een cursus of workshop met een bepaalde verwachting. Door de dingen die we weten of denken te weten en door berichten van anderen. Maar je weet eigenlijk nooit 100% zeker wat je kan verwachten. Daarom vind je onderstaand alvast de meest gestelde vragen over de cursus. 

Via het lesboek en de video’s leer je patronen op je eigen maten te tekenen. Dit betekend niet dat alles direct in 1 keer goed is. Naar aanleiding van de proefmodellen check je wat wel er niet goed is. Pas je de patronen daarop aan en maak je indien nodig een nieuw proefmodel. Hoe kort of lang deze weg is, is volledig afhankelijk van je lichaamsvorm en de gestelde wensen.

Hou er rekening mee dat als je lastig goed passende kleding of patronen kunt kopen, het maken van een goed patroon ook meer tijd kan kosten. Bestaande uit meerdere tekeningen en proefmodellen.

Al doende leert men. Niet iedereen leert op dezelfde manier. Zoek naar de manier die voor jou het beste werkt. Zo kun je de video’s bekijken, staat er tekstuele uitleg in de cursus en zijn er downloads beschikbaar. Verschillende methodes waar je dus een keuze uit kunt maken.

Gewetensvraag. Dit heeft namelijk ook te maken met hoe snel je inzicht krijgt in onderwerpen. De ervaring leert echter dat het handig is als je al kunt naaien. Heb je nog nooit eerder patronen getekend? Dan is dit de perfecte start om te leren patroontekenen.

Alles valt of staat echter met vlieguren maken. Hoe meer interesse, hoe meer oefening, hoe sneller een gewenst resultaat wordt bereikt.

Je krijgt een half jaar lang toegang tot de cursus Patroontekenen Rokken  Na dit half jaar is er een mogelijkheid tot verlengen van je toegang. Het is namelijk niet mijn bedoeling je achter je vodden aan te zitten, maar ik wil je wel graag aanzetten tot actie! Een deadline helpt daarbij 😉

Middels het doen van je aankoop betaal je de eerste termijn van je cursus.

Door deze aankoop, ga je akkoord met een betaling van 10 x het genoemde bedrag. Hiervoor ontvang je maandelijks per de 1ste van de maand een factuur. 

Het niet volgen van de cursus heeft geen invloed op de betalingsverplichting. Indien niet aan de betalingsverplichting wordt voldaan, behoud Any Dress het recht de toegang tot de cursus te beëindigen. 

Wil je het cursusgeld liever in 1 keer voldoen? Stuur me dan even een bericht op training@anydress.nl

testimonial

5/5

Na de cursus ben je in staat om:

correct maat te nemen
✅ het tekenen van een rechte rok
het tekenen van een gerende rok 
het tekenen van 3 soorten cirkelrokken 
✅ het tekenen van een 8-baans rok 
✅ zakken aan je rokpatronen toe te voegen
✅ splitten aan je rokpatronen toevoegen
✅ welke tailleband kies je en waarom 
✅  je patroon aan te passen voor rekbare stoffen
✅  je tekeningen uit te werken tot werkbare patronen
✅  proefmodellen te maken
je proefmodellen te beoordelen
✅ veel voorkomende pasvormproblemen op te lossen