1.2 Hoe werkt het leslokaal? |1.35 min


Het Leslokaal van de ‘Jurk in 1 dag’ is zo opgebouwd, dat je een natuurlijke leercurve volgt. Je mag natuurlijk altijd je eigen volgorde aanhouden, want dat is juist zo fijn aan een online leeromgeving. De lessen volgen waar je wilt, wanneer je wilt en hoe je wilt.

Ondanks dat je die vrijheid hebt, is het wel handig om vooral in het beginstadium de volgorde aan te houden. Dit voorkomt dat je essentiële onderdelen over slaat.

Heb je nog niet zo veel naaiervaring, dan moeten we wel eerst de basis onder de knie krijgen. Dit doen we door te beginnen bij het begin. De opbouw van de cursus is zo gemaakt dat je langzaamaan steeds een stapje erbij leert en je dus niet overladen wordt of overwhelmed raakt.

Heb je meer ervaring, dan zal je merken dat je vrij snel door de basislessen heen gaat. Eenmaal de basis te pakken, dan kun je via het modeloverzicht uitkiezen welke jurk je wilt maken. Bij elk model staat aangegeven welke lessen je nodig hebt om het model te maken.

In het leslokaal vindt je verschillende soorten uitleg. De ene keer door een foto, de andere keer door een tekening, maar er zijn ook filmpjes te bekijken. Dubbelklik op de video’s om ze scherm vullend te krijgen en gebruik escape om terug te keren.

Tip:

Ben je moe. Stop dan. De workshop ‘Jurk in 1 dag’ is in één dag te voltooien. Het voordeel van dit online leslokaal is juist dat het niet in één dag hoeft. Heb je de workshop al eerder gedaan dan zal alleen het knippen en naaigedeelte prima te doen zijn in één dag, maar is dit je eerste keer gun jezelf dan gewoon wat extra tijd.

Ga je door, dan ga je fouten maken en dat kost nog meer tijd. Daarnaast zal het de voldoening van je eigen genaaide jurk teniet doen.

Als er een video te bekijken is, vindt je een korte tekst met uitleg waar de video over gaat en worden belangrijke punten extra aangestipt. Ook is er een transcriptie beschikbaar.

In sommige hoofdstukken zijn er downloads beschikbaar voor extra uitleg of om het volgen van de lessen te vereenvoudigen.

00.00.00 Wat is belangrijk om te weten:

00.00.03 Als je jezelf hebt aangemeld voor de online leeromgeving van Any Dress, ga je naar je profiel. Hier vindt je alle cursussen waar je toegang toe hebt.

00.00.10 Klik de GEWENSTE CURSUS aan.

00.00.13 Nu ben je aangekomen bij de overzichtspagina van de betreffende cursus.

00.00.17 Kies de gewenste module en klik op VIEW MODULE.

00.00.22 Als je de module hebt geopend, zie je eerst de basis van de module uitgelegd. Ook aan de linkerzijde van je scherm is het Module en hoofdstukken overzicht zichtbaar.

00.00.33 Scrol je naar beneden, dan zie je de hoofdstukken welke in deze module zitten.

00.00.39 Kies het gewenste hoofdstuk en klik op VIEW HOOFDSTUK, waardoor het hoofdstuk zichtbaar wordt.

00.00.45 Wil je nu graag het systeem laten bijhouden welke hoofdstukken en modules jij al hebt gezien, klik dan als je aan het einde van het hoofdstuk komt op de oranje knop VOLGENDE.

00.00.57 Je gaat dan automatisch naar het volgende hoofdstuk en ziet aan de linkerzijde in het module en hoofdstukken overzicht een vinkje staan bij het afgeronde hoofdstuk.

00.01.07 Loop op deze manier door alle hoofdstukken heen. Bij het laatste hoofdstuk zal je automatisch doorgaan naar de volgende module en wordt de module ook in het overzicht aan de linkerzijde als afgerond gemarkeerd.

00.01.22 Gebruik je de groene knoppen, links en rechts van de oranje knop, dan wandel je wel door de hoofdstukken en modules heen, maar worden deze niet gemarkeerd als afgerond.

00.01.32 Succes en heel veel plezier.