Kledingtips voor X-Shape

X shape

Je bent een X Shape!

De X Shape of zandloper heeft even brede schouders als heupen en een mooie smalle taille. Alles is zeer gelijkmatig verdeeld over het lichaam. De X Shape
wordt gezien als de meest begeerlijke lichaamsvorm! Dus dat is een mooi voordeel. Niets meer aan doen zou je zeggen. Of toch: Jawel als je een X Shape bent moet je je vormen niet verstoppen maar juist mooi benadrukken.

Hoe laat jij jouw X Shape figuur voor je werken?

Tip 1: Creëer de juiste verhouding

De juiste verhoudingen heb je al, dus het is een kwestie van dit benadrukken. Ons advies is dus: kies voor eenvoud! Laat jouw figuur het werk voor je doen. Draag dus geen wijde vormeloze kledingstukken, maar kies voor aansluitende modellen. Ook is stretchstof of tricot meestal een prima alternatief. Draag goed passende lingerie zodat alles mooi tot zijn recht komt.

Tip 2: Halszaken

Ook ten aanzien van de vorm van de hals zijn er weinig do’s en don’ts. Alle halstypen staan jou. Heb je wat zwaardere borsten? Dan kies je het best voor een soepelvallende hals. In dat geval is een hoog gesloten hals niet in je voordeel, dat kan je hoekiger en zwaarder maken.

Tip 3: Hoe gebruik je prints en kleur?

Ook voor prints en kleur zijn er weinig restricties voor jou. Kies wat je mooi vindt.

Tip 4: Benadruk je taille

Draag modellen die nauw aansluiten in de taille of draag een ceintuur om het nog eens extra te benadrukken.

Tip 5: Beenwerk

Vermijdt tapslopende broeken en rokken en kies in de plaats daar van voor een getailleerd broekpak of een rechte rok. Gerende rokken kunnen een buikje of bovenbenen verdoezelen terwijl een skinny jeans juist nadruk legt op de benen. Kies echter niet een te strakke broek; deze zal het laten lijken alsof je breder bent dan in werkelijkheid. Pasvorm is key, dus haal de juiste maat.

Tip 6: (Hand)tassen

Als X Shape figuur wil je vooral je lichaam benadrukken, niet zozeer je accessoires. Kies daarom voor een tas zonder al te veel tierelantijntjes. De neutrale kleuren uit jouw kleurenpalet zijn goede uitgangspunten om mee te beginnen. Qua vorm is het ook belangrijk om op te passen voor zogeheten “Messenger Bags”. Dit zijn tassen met een riem die schuin over de romp loopt en hiermee de boezem benadrukt. Kies liever voor een rugtas als je de schouderband niet over één schouder wilt doen.

Tip 7: Badpakken en bikini’s

Tegenwoordig is de keuze in “swimwear” best groot. Met een X Shape figuur kan je zo’n beetje alles hebben, al is het wel handig om één kleur of dessin te kiezen voor het topje en broekje. Dit is om te voorkomen dat je lichaamsdelen gaat verdoezelen of benadrukken waardoor het uit proportie raakt. Bij een volle boezem is het belangrijk om een topje of badpak te kiezen die goede ondersteuning biedt. Dit kan zijn door middel van een beugel of een voorgevormde cup.

Tip 8: Jasjes en colberts

Een X Shape figuur komt het meeste naar voren met een getailleerd jasje. Qua lengte kan je heel veel kanten op, zowel een korte als een lange snit zullen goed staan.

Tip 9: Jeans

Met een X Shape figuur kan je vele kanten op met broeken. Let enkel wel op met overdreven wassingen of scheuren wanneer je je heupen niet wilt vergroten. Qua fit kan je zowel een skinny, regular fit,bootcut als een taps lopende broek hebben. Let vooral op de verhoudingen. Een broek hoog in de taille accentueert deze dan wel, maar als hierdoor je bovenlichaam opeens een stuk kleiner lijkt, gaat het nog z’n doel voorbij.

Tip 10: Rokken

Een kokerrok is misschien wel de beste roksoort voor vrouwen met een X Shape. Niet alleen eindigt deze hoog in de taille, hij accentueert ook nog eens de benen. Heb je vandaag geen zin in een kokerrok? Probeer dan een overslag, maxi dress of A-lijn.

Tip 11: Jurken

Vele soorten jurken staan de X Shape goed. Hoewel een recht model geen kwaad kan, zal een getailleerde jurk over het algemeen mooier staan. Qua dessins en snitten kan je vele kanten op. Experimenteer bijvoorbeeld eens met een asymmetrisch model of een apart detail.

Tip 12: Hakken

Tijdens het shoppen voor hakken, heb je het als X Shape makkelijker; zo’n beetje alle hakvormen staan dit lichaamsfiguur