3.3 Inrijgen van de naaimachine (3.06 min)

Zoals in de vorige module aangegeven heb je dus een boven- en een onderdraad nodig om je machine te laten werken. In de twee onderstaande filmpjes laten ik je zien hoe je eerste je bovendraad en daarna je onderdraad inrijgt. In de getoonde filmpjes wordt er een naaimachine met een rechtopstaand spoelhuis ingeregen. Mocht je nu een spoelhuis met bovenlade hebben, dan werkt het inrijgen in principe hetzelfde. Je hebt dan alleen geen los spoelhuis. Op het plastic kapje staat met een witte lijn aangegeven hoe de draad door het spoelhuis moet lopen.

Zorg ervoor dat je dit goed onder de knie krijgt. Dit zijn namelijk de belangrijkste dingen die je moet weten om te zorgen dat je machine goed werkt.

Mocht er onverhoopt iets misgaan met je stiksel, dan is dit 9 van de 10  keer op te lossen met het opnieuw inrijgen van je naaimachine.

 

Inrijgen bovendraad

Inrijgen onderdraad

Heb je zowel je boven- als je onderdaad inregen dan moet je nog je onderdraad naar boven halen. Doe je dit niet dan kan je machine geen steek maken. Vergeet dit dus niet!

Onderdraad omhoog halen