3.5 Lekker oefenen op je naaimachine :) (13.02 min)

Als het goed is, is het je gelukt om je naaimachine in te rijgen. Nu snap ik dat je gelijk aan de slag wilt natuurlijk, maar mocht je nog nooit met een naaimachine hebben gewerkt, dan is het wel verstandig om de volgende twee oefeningen even te doen. Je kunt dan een beetje gevoel krijgen met je machine, je loopt niet het risico dat je die mooie stof verknalt en je kan even rustig opstarten. Zodat je niet in de stress hoeft te raken al niet alles allemaal gelijk even netjes is.

Oefening baart kunst!

Buiten oefenen leer ik je in deze filmpjes ook gelijk wat vaktermen en hun betekenissen, zoals aan- en afhechten, zigzaggen, voetje breed en kantje breed stikken. De aan- en afhechtknop kan bij verschillende machines op verschillende plaatsen zitten. Check even in je boekje waar je jouw aan- en afhechtknop kunt vinden.

Download en print even de PDF’s voor rechte lijnen en ronde lijnen en doe gezellig met de filmpjes mee. Print de pagina voor de ronde lijnen 3 x.

Oefenen rechte lijnen

Oefenen ronde lijnen

Zigzaggen

Overige steken

Nu zien jullie dat ik mijn steken kan instellen door middel van drukknoppen. Maar misschien heb jij die wel helemaal niet. Het kan ook zijn dat je een draaiknop hebt met een aantal standaard steeklengtes waar je uit kunt kiezen. Heb je digitale machine dan stel je de steeksoort, lengte en breedte in middels je digitale schermpje. Check even je boekje om te kijken welke instellingen je nodig hebt of aan moet passen.