5.0 Welke mouw wil je? | 4.47 min

In de basis kun je kiezen uit 3 soorten mouwen. Later komen er nog meer mouw soorten in het leslokaal beschikbaar. De 3 mouw soorten die op dit moment beschikbaar zijn qua moeilijkheidsniveau voor iedereen haalbaar. Ongeacht of je een beginnende of gevorderde naaister bent.

– Kapmouw
– Korte mouw
– ¾ mouw

Voor het tekenen van de mouwen hebben we een extra maat toegevoegd bij het matenlijstje die  in de rechterbovenhoek staan, namelijk:
Bovenarmwijdte

Kapmouw

Korte mouw

3/4 mouw

Een veel gestelde vraag is ‘Waarom kan ik geen lange mouw maken op deze manier?’ Dit heeft te maken met het feit dat we werken met een aangeknipte mouw en de breedte van de stof. De breedte van de stof en jouw persoonlijke bovenwijdte bepalen hoe lang je mouw kan worden. Je hebt namelijk niet meer ruimte dan een halve stofbreedte wat doorgaans 68-75 cm is.

Een voorbeeld:

– Je hebt een Bovenwijdte van 100, we tekenen ¼ patroon, dan is dit 25 cm.
– Je ½  stofbreedte is 68 cm.
– Dit betekend dat je 68-25 = 43 cm overhoudt om je mouw te verlengen vanaf je heupbreedtelijn.
– Heb je een smal figuur, dan zal je mouw dus langer kunnen worden dan wanneer je een breder figuur hebt. Eén en anders is ook afhankelijk van de lengte van je armen natuurlijk.

Heb je de mouw van je keuze getekend middels de hoofdstukken 5.1-5.4 dan ga je door naar de video’s van je gewenste rok soort.