2.1 Lijnen | 1.11 min

Luister je liever dan dat je leest? Ik heb onderstaand ook een geluidsopname voor je gemaakt.

We laten onszelf allemaal het liefste van onze beste kant zien. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan! Als we niets belangrijks omhanden hebben op onze dag, dan maakt het ons over het algemeen ook allemaal niet zo uit. Maar op de dag van die presentatie, dat sollicitatiegesprek, die eerste date of de trouwerij van je beste vriendin, struggelen we uren om tot de juiste kledingkeuze en een optische balans te komen.

De optische balans kan je verstoren of accentueren door het toevoegen van horizontale of verticale deelnaden.

Verticale lijnen geven optisch meer lengte waardoor je slanker lijkt en dat willen we natuurlijk allemaal! Horizontale lijnen doorbreken de optische lengte en voegen daardoor breedte toe. Als je deze breedte niet weloverwogen toevoegt kan het zomaar zijn dat die extra breedte tegen je werkt in plaats van voor je.

Lijnen komen overigens niet alleen voor als deelnaden in een kledingstuk, maar ook in prints van stoffen. Ook Stiksels, naden en knopenrijen zijn lijnen die effect hebben. Let dus op dat je op de breedste punten van je lichaam liever geen horizontale lijnen plaatst.