2.3 Patroontekenen raglanmouw voor niet rekbare stof | 1.51 min

Hierbij ga ik er vanuit dat je een grondopstelling vanuit een patroontekenmethode gebruikt. Je hebt nodig de grondopstelling van een normale mouw en de grondopstelling van je jurk. Heb je geen patronen middels een patroontekenmethode, dan kun je ook gebruik maken van een patroon van een goed zittende jurk en bijbehorende mouw.

Je hebt zowel een patroon van een jurk als een mouw nodig, omdat deze in tegenstelling tot het Jurk in 1 dag patroon niet aan elkaar vast getekend zitten.

00.00.23 Neem zowel de grondopstelling van een mouw als de jurk over op een nieuw patroon, inclusief alle hulppunten en lijnen.

Verlaag het armsgat aan de voor en achterzijde van je jurkpatroon met 3,5 cm.

Teken de raglannaad op het voor- en achterpand vanaf het inzetpunt naar ongeveer 1/3 van de halsuitsnijding. Deze punten zijn variabel. Echter als je de punten uit het voorbeeld gebruikt blijft er een mooie en evenwichtige verdeling.

00.01.06 Ga in het midden van de doorkniplijn 0,5 cm naar binnen en naar buiten en maak de lijn ronder.

Knip de schouderdelen bij de raglannaad van je jurkdelen af.

Verlaag vervolgens  de armsgaten op het mouwpatroon ook met 3.5 cm

00.01.27 Knip de mouw uit en plak de schouderdelen van het voor- en achterpand aan de kop van de mouw. Let er vooral op dat je de schouderdelen hier op dezelfde positie zitten als dat het schouderdeel zat op het jurkpatroon. In dit voorbeeld dus vanaf de inzetpunten omhoog.  

Teken de mouwdelen bij de hals coupe rond bij en je raglanmouw is klaar.

00.01.51 Toch liever een tweedelige raglanmouw? Knip de mouw dan door de midden.