6.4 Verticale deelnaden – niet rekbare stoffen | 0.43 min

Heb je een zelfgetekend grondpatroon op je eigen maten, dan kun je ook hier deelnaden aan je patroon toevoegen. Of dit gemakkelijk of wat moeilijker is, is afhankelijk van welke patroontekenmethode je hebt gebruikt. Wellicht zijn mijn voorbeeld en jouw tekening niet gelijk. Ik ga er dan vanuit dat je voldoende inzicht hebt, zodat je hetgeen ik je laat zien kan toepassen op jouw patroontekenmethode. Kom je er onverhoopt niet uit, stel dan je vragen via de vraag en antwoordsessies.

In de onderstaande video ga ik je uitleggen hoe je dit eenvoudig doet.

Het plaatsen van de verticale deelnaad op een op maat getekende grondopstelling vrij gemakkelijk. Op je grondpatroon volg je namelijk de linkerkant van je borstcoupe en taillecoupe, waarna je recht naar beneden gaat.

Daarna volg je rechterkant van je borstcoupe en taillecoupe, waarna je ook recht naar beneden gaat. Ook aan de achterzijde volg je de linkerzijde van de schouder en taillecoupe.

En vervolgens de rechterzijde van de schouder en taillecoupe.

Deze naden maken de deelnaden.  Deze kun je nu ook gaan verschuiven, echter in deze methode kun je de deelnaden maximaal 2 cm naar links of rechts verschuiven.

Wel kun je echter deelnaden toevoegen.