Kledingtips voor H-Shape

H-shape

Je bent een H-Shape!

Als je een H Shape hebt, heb je een recht figuur. Je hebt weinig taille en weinig rondingen, kleinere borsten maar ook vaak slanke armen en benen. Hoe laat jij jouw H Shape figuur voor je werken? Zaak om wat meer rondingen te creëren. Een optische taille en wat optische rondingen kun je goed gebruiken.

Tip 1: Creëer de juiste verhoudingen

Bij de H Shape is het leuk om te spelen met ronde vormen. Leg de nadruk op je vrouwelijke rondingen om je verhoudingen beter weer te geven. Dit kun je doen door meerdere laagjes kleding te dragen. Het voordeel van een H Shape figuur is dat je overal het accent kunt leggen. Ons advies is wel: draag geen rechte kleding maar kies voor zwierige rokken, strak van boven wijd van onderen of juist andersom. A-symmetrische kledingstukken werken ook goed voor jou, die wekken de illusie van volume.

Tip 2: Halszaken

Tops met een lagere halsuitsnijding werken voor jou het best. Rechte, hoekige halzen weer wat minder.

Tip 3: Hoe gebruik je prints en kleur?

Verticale strepen zijn een minder goed idee. Kies bij voorkeur voor ronde prints die grote en kleine vormen of lichte en donkere kleuren met elkaar afwisselen.

Tip 4: Benadruk een taille

Een taille creëren helpt om een vrouwelijk silhouet te krijgen. Het maakt bij de H Shape niet uit of die precies op taillehoogte zit of juist hoger of lager.

Tip 5: Beenwerk

Hoewel broekpakken het goed doen voor een H Shape figuur, misstaan flared of wijde pijpen ook zeker niet. Pas alleen wel op met wijde pijpen als je klein bent; deze kunnen je nog kleiner laten lijken. Rokken met een dessin geven net even iets extra’s dus hou je zeker niet in. Zwierrokken geven je net iets meer taille, zeker in combinatie met een ceintuur.

Tip 6: (Hand)tassen

Met rechte vormen benadruk je de lengte van je lichaam. Voor tassen geldt dit ook. Wil je liever verhullen dat je weinig rondingen hebt, kies dan voor een tas met ronde vormen. Beperken tot de saaiste modellen is zeker niet nodig, een echte “eyecatcher” zal het goed doen in combinatie met jouw figuur.

Tip 7: Badpakken en bikini’s

Met een badpak kan je een smallere taille creëren door te zoeken naar diagonale lijnen en ronde dessins. Voor bikini’s geldt: Hoe meer details, hoe beter. Kies bijvoorbeeld liever voor een haltertop in de plaats van rechte schouderbandjes en een broekje met versteltouwtjes of plooien.

Tip 8: Jasjes en colberts

Een Chanel jasje staat dit figuur het beste. Mocht je toch een taille willen creëren, kan dat met een korter jasje of een strikceintuur.

Tip 9: Jeans

Een jeans die op de heupen eindigt of net daarboven halen de focus van de taille. Deze broek kan in een baggy of boyfriend model maar ook een skinny zal je niet verkeerd staan. Een rechte broek maakt over het algemeen heel vierkant, deze kan je dus beter in de winkel laten hangen.

Tip 10: Rokken

A-lijn, recht, toelopend, trompet, je kan het allemaal hebben. Laat de taillelijn alleen wel iets lager zitten dan je echte taille, bijvoorbeeld op je heup bot. Met een bloezend shirt maak je het plaatje helemaal af.

Tip 11: Jurken

Hoewel het niet altijd nodig is om een taille te creëren, is dit wel leuk om te doen door middel van slimme belijningen en kleurcombinaties. Zo kan je optisch slanker lijken met een deelnaad die niet recht naar beneden loopt maar in de plaats daarvan het silhouet van een zandloper aanneemt. Dankzij de slanke benen van de miss H, mag de jurk best een beetje korter.

Tip 12: Hakken

Voor de H Shape is de keuze in hakken eindeloos: Door je slanke benen zijn soorten zoals stiletto’s en kegelhakken geen probleem. Mocht je lange benen hebben, kan je de plateauhakken beter laten staan, zo voeg je geen extra lengte toe waardoor je bovenlichaam nog korter kan lijken