Sessie 30 november 2022, 5.10 min

Vraag 1: De Jurk in 1 dag is gebaseerd op rekbare stoffen zoals tricot wat zijn nog meer goede stoffen die je hiervoor kunt gebruiken?

In principe kun je elke stof gebruiken waar rek in zit. Dit omdat we in de basis werken met een aangeknipte mouw en geen rits of sluitingen maken. Hierdoor heb je beweging in de stof nodig. De hoeveelheid rek in de stof in combinatie met je overwijdte (h 2.5) bepaald hoeveel bewegingsruimte je hebt . Check dus met het stretchmaatje uit hoofdstuk 7.2 hoeveel rek er in je stof zit. Naar aanleiding daarvan pas je indien nodig je patroon aan of voeg je meer overwijdte toe.

Andere stoffen die je kunt gebruiken dan tricot is bijvoorbeeld sweaterstoffen, breisels, stretchkatoen, stretchsatijnen, stretchkant, crêpe met stretch.

Vraag 2: Ik weet niet meer hoe ik in de cursus kom?

Ga naar training.anydress.nl. Aan de rechterzijde is een turquoise knop zichtbaar waarmee je kunt inloggen. Klik op inloggen en log in. Je krijgt dan automatisch te zien tot welke trainingen je toegang hebt. Ben je onverhoopt de wachtwoord vergeten, klik dan onder het inlogblok op de onderstreepte woorden wachtwoord vergeten. Het systeem maakt dan een nieuwe inlog voor je aan.

Vraag 3: Ik ga de gerende jurk, met v hals en driekwart mouw maken. Hoe het voorpand moet worden getekend is duidelijk, maar weet even niet hoe het achterpand en dan met name het nekgedeelte moet worden getekend, kan je mij dit duidelijk uitleggen? Voor de rest is het achterpand gelijk aan het voorpand toch? 

Ga vanaf je 0 punt 2 cm naar rechts en markeer dit punt. Ga vervolgens 10 cm omhoog en markeer ook dit punt. Verbindt deze met elkaar en je hebt je achterhals getekend. Verder is het achterpand inderdaad gelijk aan het voorpand. Bekijk nog even het filmpje in H4.2 voor verdere uitleg.